Vše o digitalizaci HR | Proč bychom to vůbec měli dělat?

0 Shares

Digitální transformace. Buzzword, ale také věc, která má skutečně smysl. Zařazení moderních technologií totiž prokazatelně zvyšuje efektivitu a konkurenceschopnost. Váháte, jestli se vyplatí také v personalistice? Přečtěte si, proč rozhodně ano. 

Zrychlení a zefektivnění. Automatizace snižuje časovou náročnost administrativní rutiny, jako je zpracování žádostí o zaměstnání, evidence home office nebo vedení personálních souborů. To umožňuje personalistům zaměřit se spíše na strategické úkoly. Rozvoj zaměstnanců a péče o jejich wellbeing jsou dnes nepostradatelné a mají pozitivní dopad na celkové fungování organizace.

Firma s jedním personalistou ušetří díky využívání moderního HR systému za měsíc 19 150 Kč a 48 hodin personalistova času, který by jinak padl na rutinní administrativu. Spočítejte si na kalkulačce, kolik ušetříte vy.

Zvýšení objektivity. Zapojení HR systému snižuje riziko lidských chyb. Odbourání papírové agendy všude, kde je to možné, usnadňuje opravy chybiček zbývajících. 

Zvýšení transparentnosti. Zaměstnanci mají přístup k vlastním údajům a mohou je snadno aktualizovat, což zvyšuje jejich pocit zodpovědnosti a zapojení.

Zjednodušení pro zaměstnance. Moderní technologie omezují byrokracii. Zaměstnanci mohou jednoduše vyplnit formuláře, podat žádosti a sledovat své údaje on-line, odkudkoliv.

Větší přehled pro vedení. HR systém, jako je Speybl, umí vygenerovat také nejrůznější přehledy, manažeři tak mají okamžitý přehled o tom, co se v jejich firmě v oblasti personalistiky děje.

Značka zaměstnavatele. Podniky, které přecházejí na digitalizaci, se mohou věnovat zaměstnancům místo papírů, a mají tak našlápnuto získat nebo posílit renomé dobrého zaměstnavatele.


Chcete zmodernizovat a zjednodušit své HR? Ozvěte se nám a něco s tím uděláme.