Vše o digitalizaci HR | Pracovní smlouva na 2 kliky 

Snadná tvorba pracovních smluv.
0 Shares

Bez pracovní smlouvy se žádný pracovní poměr neobejde. Proto na ni zákon klade nemalé požadavky. Když ale využijete vše, co nabízí moderní doba, bude pro vás její tvorba procházkou růžovým sadem. 

Pracovní smlouva musí být vždy písemná. Musí obsahovat druh práce, místo výkonu práce a den nástupu do zaměstnání. Podepisují ji obě strany a každá musí dostat své vyhotovení.  

Elektronické podepisování a doručování pracovních smluv je konečně na spadnutí. Přečtěte si víc 

Další obsah pracovní smlouvy je na vás. Ale pokud nejsou v pracovní smlouvě, tak do jednoho měsíce musíte zaměstnance písemně informovat ještě o výši, termínu a způsobu výplaty mzdy a odměn, o délce dovolené, výpovědní době, týdenní pracovní době a jejím rozvržení atd. 

Pro milovníky paragrafů: přesné znění najdete v §§ 33-39 zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce. 

Vypracováváte každou jednotlivou pracovní smlouvu a související dokumenty zvlášť? Zbytečně se připravujete o čas a riskujete, že uděláte chybu v údajích. Díky automatizaci běžnou smlouvu připravíte doslova za pár minut, na 2 kliky.  

Moderní HR systém

  • Vygeneruje konkrétní smlouvu ze šablon pro jednotlivé pozice. 
  • Po zvolení uchazeče identifikační údaje rovnou přenese z jeho karty do návrhu smlouvy.  
  • Umožní smlouvu elektronicky podepsat
  • Pohlídá, že smlouva obsahuje všechny povinné položky.  
  • Případně připomene, že je nutné novému zaměstnanci dodat další informace, které požaduje zákon, pokud už nejsou součástí pracovní smlouvy. 

Po podepsání pak smlouvu nahrajete do systému a máte ji bezpečně uloženou ve složce zaměstnance, kde je snadno dostupná pro obě strany. Stejně jednoduše můžete smlouvu také měnit pomocí dodatků. 


Toužíte dát sbohem úmorné rutině v HR? Zkuste Speybl. Čekáme jen, až se nám ozvete, a pustíme se spolu do toho