Experiment: Co napsal ChatGPT o tom, jak se dá využít ve firemním HR?

Co umí ChatGPT
0 Shares

ChatGPT, jako AI chatbot, může být velmi užitečný nástroj pro firemní HR oddělení, kde usnadňuje práci personalistům a zlepšuje celkovou produktivitu.

Jedním z hlavních způsobů, jak může ChatGPT pomoci, je zlepšení komunikace s uchazeči a zaměstnanci. Poslouží k poskytování informací o volných pozicích, odborných požadavcích na tyto pozice, pracovních podmínkách a platech. Může také odpovídat na časté dotazy týkající se benefitů, firemní kultury a pravidel.

Chatbot také urychlí proces výběru a náboru nových zaměstnanců. Speciální aplikace využívající ChatGPT automaticky analyzují životopisy a identifikují vhodné kandidáty pro danou pozici. Dále mohou předávat otázky, které potenciální zaměstnanci mají k nabídce práce, k posouzení kompetencí a následně personalistům zašle nejvhodnější kandidáty k dalšímu vyhodnocení.

Hodí se i k vytvoření a správě talent poolu. Personalisté nastaví ChatGPT tak, aby sbíral údaje od potenciálních kandidátů a ukládal je do databáze talentů. Když se objeví volné pozice, ChatGPT bude analyzovat tyto údaje a vyhledá vhodné kandidáty pro danou pozici.

Dalším způsobem, jak může ChatGPT pomoci ve firemním HR, je zlepšení procesu školení a rozvoje zaměstnanců formou vzdělávacích materiálů a odkazů na relevantní zdroje.

V neposlední řadě, ChatGPT může pomoci personalistům snížit jejich pracovní zátěž a ušetřit jim čas a úsilí. Například k zodpovězení jednoduchých a rutinních dotazů, aby personalisté měli více času na důležitější úkoly.


Poznámka pod čarou: Tento text o sobě napsal ChatGPT. Hemingway to sice zatím ani zdaleka není, článek musel projít rozsáhlou korekturou. Ale základní informace vašim uchazečům a zaměstnancům podat umí, pomůže vám nahodit osnovu článku, naformulovat inzerát, směrnici nebo příspěvek na Facebook, a tak vám ušetří dost času i dřiny, když se zaseknete při pohledu na prázdnou stránku, kterou potřebujete vyplnit obsahem. Velký potenciál pak má jako pomocník při náboru a onboardingu. Takže, nebojte se technologií, směle zkoušejte, co umí.


Chcete zmodernizovat své HR? Sledujte náš blog a inspirujte se, jak si s pomocí technologií ušetřit práci.