Vše o digitalizaci HR | Jak na opravdu efektivní time-off management

Jak na efektivní time-off management
0 Shares

Součástí pracovněprávního vztahu je volno zaměstnance. Spravovat všechny ty dovolené, nemocenské, sick days či nároky na placené či neplacené volno zabere značnou část pracovní doby personalistů.

Zaměstnanci mají nárok na uvolnění z práce z řady důvodů. Vedle řádné dovolené je to nemocenská, mateřská a rodičovská dovolená, návštěva lékaře či školení. Dále nejrůznější osobní důvody jako vlastní svatba, úmrtí osoby blízké, narození dítěte, stěhování a další. A také aktivity ve veřejném zájmu, např. darování krve, dobrovolnictví, členství ve volební komisi, výkon veřejné funkce atd.

Různé důvody zakládají nárok na různě dlouhé volno, rozlišovat je nutné mezi placeným a neplaceným volnem. Do toho vláda připravuje novelu, která zajistí nárok na volno také dohodářům.

Fakta: Z našeho průzkumu provedeného ve spolupráci se Svazem personalistů ČR vyplynulo, že 27 % personalistů věnuje běžné denní administrativě 2-3 hodiny a 28 % dokonce až 4 hodiny denně!

Jak vám správu volna usnadní digitalizace? Výrazné zvýšení efektivity přinese komplexní HR aplikace, kde budou všechny potřebné kroky na jednom místě.

  • Přehled HR oddělení. Bude hned jasné, kdo má schválené volno a kdy, bez hledání v e-mailech nebo papírových složkách.
  • Ucelený systém správy volna. Veškeré informace na jednom místě, navíc propojené s účetním programem.
  • Automatizaci schvalování volna. Zaměstnanec odešle žádost o volno přes aplikaci, která automaticky upozorní schvalovatele. Po schválení se volno automaticky objeví v přehledu docházky.
  • Dostupnost. Aplikace v online prostředí je dostupná odkudkoliv a kdykoliv.
  • Transparentnost pro zaměstnance. Vidí své plánované volno, zbývající dovolenou a informace o schválených nebo zamítnutých žádostech.

Udělejte krok k efektivnímu managementu. S digitalizací HR vám rádi pomůžeme, stačí nám dát vědět.