Je spokojenost zaměstnanců zlatým klíčem k úspěšnému podnikání?

Well being zaměstnanců
0 Shares

HR není jen nábor, mzdy a dovolené, ale také péče o spokojenost zaměstnanců. Proč je tak důležitá a jak zjistit, co si o práci ve vaší firmě lidé skutečně myslí?

Zaměstnanci jsou hnací silou úspěchu. Bez loajálních a šikovných pracovníků se ani sebelepší myšlenka neprosadí. V současném vysoce konkurenčním prostředí trhu práce je nezbytné právě takové zaměstnance přitahovat a udržet si je. Což je snadnější, když jsou u vás spokojení.

Well-being, neboli pohodu zaměstnanců ovlivňují aspekty jako pracovní zatížení, pracovní doba, prostředí a benefity, ale také vztahy s kolegy a nadřízenými, možnost rozvoje, ocenění jejich práce, rovnováha mezi prací a osobním životem a další.

Když zaměstnanci cítí podporu, je mnohem pravděpodobnější, že budou iniciativní, kreativní a loajální. A lépe pracují. Studie ukazují, že firmy se šťastnými zaměstnanci zaznamenávají menší fluktuaci, nižší absenci a vyšší produktivitu.

Například podle výzkumu na Oxfordské univerzitě jsou spokojení zaměstnanci o 13 % produktivnější než jejich méně spokojení kolegové.

Myslíte si, že jsou vaši zaměstnanci v pohodě? A máte to podložené fakty? Pokud ne, věnujte tomu čas, vyplatí se to.  

Jak si to usnadnit?

Sbírání informací o spokojenosti zaměstnanců a vytváření přesných reportů může být náročné. Velkým pomocníkem je moderní HR aplikace jako například Speybl.

  • Dotazníky: Umožní vám vytvářet dotazníky s hodnocením různých aspektů pracovního prostředí, a to jak anonymní, tak i jmenovité.
  • Reporting: Na základě sesbíraných údajů vytvoří detailní report s tabulkami a grafy pro vedení, které jasně vidí, kde je prostor pro zlepšení.
  • Dostupnost: Údaje jsou navíc kdykoliv k dispozici každému, kdo s nimi potřebuje pracovat.
  • Komunikace: Speybl se může stát jasným kanálem pro komunikaci s vedením, a tak usnadnit řešení konkrétních problémů v době, kdy je to skutečně potřeba.

Pojďte na to chytře a zapojte do péče o pohodu svých zaměstnanců Speybl. Ozvěte se, pomůžeme vám to rozjet!