Party time! Slavíte ve firmě výročí a narozeniny zaměstnanců?

Jak slavit narozeniny zaměstnanců
0 Shares

Pokud se lidé cítí v práci vítaní, jsou spokojenější a mají méně důvodů odcházet jinam. Možností, jak jim pracovní čas zpříjemnit, jsou různé oslavy.

Utužují vztahy na pracovišti, ale mají i úskalí. Někteří lidé rádi přijmou ovace před nastoupenou jednotkou, jiní by se raději propadli do země. Pak je tu otázka dárků. Postačí gratulace a bonboniéra nebo věnujete hodnotnější dar? Uvědomte si, že čím více zaměstnanců, tím víc příležitostí – nebo pak už povinností – slavit.

A pozor na faux-pas. Typická je situace, že oslavenec dělá mrtvého brouka a je zaskočen, když dostane oficiální dar, ale nepřinesl žádné občerstvení. Nebo naopak. Něco přinese, a na dárek se těší marně.

Naše tipy na úspěšné firemní slavení:

  • Je dobré i tyto nepsané zvyklosti zmínit při onboardingu.
  • Důrazně doporučujeme nezmiňovat věk oslavence, pokud o tom nemluví sám.
  • Pošlete personalizovaný gratulační e-mail z HR, přímý nadřízený popřeje osobně.
  • Nabídněte volno navíc. V den narozenin nebo jiný den v narozeninovém týdnu.
  • Pokud slavíte, sejděte se na krátkou snídani. A předem dohodněte, zda občerstvení přinese oslavenec, nebo ho zvete vy, třeba na dort místo dárku!
  • Chcete-li dávat dar, hodí se poukazy a předplacené karty.
Výročí a úspěchy

Pogratulujte i k uplynutí zkušební doby, roku či jinému výročí ve firmě. Oceňte zaměstnance za mimořádný úspěch, ale stanovte předem milníky a kritéria, kdy takové oslavy budete pořádat. Připomeňte si založení firmy, oslavte zisk velké zakázky či certifikátu.

Jak na to bez bolehlavu

Možná jste do oslav nadšení, ale rozbolela vás hlava z pouhé představy, jak si všechny ty termíny zapamatovat. Tady samozřejmě pomůže kalendář na stole, ale příští rok musíte vše vypisovat znovu. A co když se ráno zapomenete podívat? Jinou možností je excelová tabulka, ale ta se od kalendáře liší snad jen v tom, že je v počítači.

Nebo si pořiďte chytrou HR aplikaci, která termíny pohlídá a sama vám je připomene. Stačí nastavit notifikace událostí, které chcete hlídat. Pak už jen vybrat ty správné party čepičky a oslava může začít.


Tuto skvělou funkci má Speybl. Tak ho vyzkoušejte, stačí se nám ozvat.