Personalista v době hybridní. Jak si poradit s remote týmy?

hybridní práce
0 Shares

Hybridní pracovní uspořádání je dnes prakticky standardem všude, kde to povaha pracovní činnosti umožňuje. Přečtěte si, jak to změnilo HR a jak se s novinkami s lehkostí vypořádat.

Průzkumy ukazují, že zaměstnancům hybridní uspořádání vyhovuje, takže není pravděpodobné, že by možnost práce z domova úplně zmizela. Na personalisty ale klade velké nároky. Například novou náplň práce nebo fakt, že část týmu téměř vůbec nepotkávají. Jak si s tím snadněji poradit?

Správa týmu na dálku

Zahrnuje běžnou agendu, ale také komunikaci s remote pracovníky. Naprosto zásadní součástí je motivace a udržování produktivity zaměstnanců.

Jak na to? Digitalizujte! S aplikací umístěnou v cloudu, jako je Speybl, hravě zvládnete HR řídit odkudkoliv. A také zaměstnanci budou mít vždy a všude přístup k docházce i ke svým údajům, vyřídí si dovolenou, seznámí se s písemným rozvrhem směn, přečtou si pozvánku na vánoční večírek.

Tip: Vyberte si ale takovou aplikaci, která bezpečně chrání vaše data a osobní údaje!

Motivace a rozvoj zaměstnanců

V hybridním uspořádání je ještě důležitější sledovat rozvoj a motivaci zaměstnanců. Ať se nestane, že vám jednoho dne přistane od zaměstnance výpověď, aniž byste vůbec tušili, že se něco děje.  

Jak na to? Ve Speyblu zaměstnancům nabídněte online vzdělávací materiály a další rozvojové aktivity. Přehledně sledujte, jak plní své KPI a tedy, zda neztrácí drajv. Pořešíte s nimi i spokojenost a kariérní vývoj prostřednictvím dotazníků.

Zachování firemní kultury

Firemní kultura stojí a padá na lidech. Průzkumy ukazují a praxe potvrzuje, že bez osobních vztahů nevzniká loajalita, roste fluktuace a hrozí syndrom vyhoření.

Jak na to? Budujte důvěru. Zapamatujte si, co s vámi zaměstnanec naposledy řešil, a plňte sliby. Vytvářejte online skupiny napříč odděleními podle zájmů. Pravidelně lidi informujte o novinkách na pracovišti. Připravujte pro ně atraktivní výzvy, pořádejte osobní i virtuální setkávání a týmové akce.

S tím vším opět pomůže Speybl. Úkoly si zaznamenávejte v aplikaci pomocí checklistů. Teams, Slack, Discord a další komunikační aplikace na něj napojíte, takže zvýšíte pravděpodobnost zapojení lidí do debaty. Novinky můžete sdílet v aplikaci rovnou.


Speybl je ten pravý nástroj pro správu roztříštěných týmů. Napište nám a přesvědčte se.