Jak mít výplaty včas, aniž byste museli trávit dny s kalkulačkou v jedné ruce a kalendářem v druhé

Jak mít výplaty včas
0 Shares

Přiznejme si to. I když vaše zaměstnance jejich práce baví a máte skvělou firemní kulturu, hlavní motivací jsou pro ně obvykle finance. A jsou rádi, když jim přistanou na účtu včas. Jak mít výplaty pěkně pod kontrolou?

Výplaty vyžadují skloubit hodně faktorů. Abyste je správně vypočítali, musíte mít přehled o výši mzdy každého zaměstnance, o tom, kolik směn v měsíci odpracoval, zda měl dovolenou, nemocenskou nebo jiný druh volna, jak je na tom s přesčasy či prací o víkendech, jestli mu náleží jiné příplatky, odměna a podobně. Následně je třeba to vše vložit do účetního systému a zajistit vystavení výplatní pásky a odeslání výplaty na účet. Nezbytnou součástí procesu jsou odvody na sociální a zdravotní pojištění. Vše se musí stihnout v zákonném termínu, který je obvykle určen v pracovní smlouvě. A to celé každý měsíc znovu a znovu.

Pokud to vše děláte manuálně nebo v jednotlivých programech, které spolu nespolupracují, zabírá to hromadu času. Riskujete chyby, prošvihnuté termíny a bolehlav ze stresu. Povolejte raději na pomoc technologie, které celou řadu kroků zautomatizují.

Jak vám pomůže HR aplikace?
  • Přehled. Se správným HR systémem máte aktuální informace na jednom místě. Snadno si tak zjistíte vše potřebné o každém zaměstnanci, jeho pracovní době i docházce. Celý měsíc máte jako na dlani bez komplikovaného zapisování směn a dalších podrobností do různých excelů.
  • Kompatibilita. Je dobré, když je aplikace kompatibilní s vaším účetním, mzdovým či bankovním systémem. Potřebná data pak automaticky překlopíte z jedné aplikace do druhé a vše jede bez prodlevy.
  • Automatizace. Mnoho úkolů provede aplikace samostatně. Dle nastavených pravidel vypočítá mzdy, přičemž automaticky zahrne příplatky za přesčasy či noční směny, zohlední srážky ze mzdy, dovolenou nebo nemoc. Vygeneruje výplatní pásky a odešle je zaměstnanci. A nikdy neprošvihne termín výplat.

A bonus navíc. Pokud je aplikace správně vytvořená, usnadní vám naplnění povinností ze zákona. Například GDPR, kybernetickou bezpečnost nebo povinnost evidovat pracovní dobu zaměstnanců.

Pokud právě takovou aplikaci chcete, napište nám. Speybl vám vytrhne mzdový trn z paty jednou provždy.