3 zlaté vlasy aplikací, aneb máte práce nad hlavu? Hoďte ji na technologie

Jak v HR šetřit čas
0 Shares

Personalistu, který má v práci na všechny své úkoly dostatek času, abyste hledali jako jehlu v kupce sena. Pokud patříte k většině, která je zahlcena množstvím požadavků, čtěte, jak čas uspořit pomocí technologií.

Čas je vzácná komodita. Poradíme, jak ho ušetřit.

1. Automatizujte, co jde

Spoustu opakujících se úkonů můžete automatizovat. Například tvorbu a aktualizaci pracovních smluv, elektronické podpisy, online školení, zasílání upomínek o schůzkách, plánování pohovorů či onboarding.

Tyto funkce má HR aplikace Speybl. Vyzkoušejte, jaké to je, když nudnou rutinu udělá za vás.

2. Využijte ChatGPT

Nová generativní umělá inteligence je hitem.

  • Pomůže vytvořit profil pracovní pozice, načrtnout pracovní smlouvy, napsat náborový inzerát, příspěvek na sociální sítě nebo na firemní blog. Nastylizuje e-mail pro zaměstnance i pozvánku na firemní akci.
  • Poradí, jaký teambuilding uspořádat nebo jaké vánoční dárky zaměstnancům letos pořídit. Zkrátka, když vám chybí nápad, nebojte se zeptat.
  • A poslouží i jako chatbot pro první komunikaci s uchazeči nebo odpovídání jednoduchých dotazů zaměstnanců.
3. Sbírejte data

HR systémy jako Speybl umožňují získávat zpětnou vazbu od zaměstnanců a monitorovat jejich spokojenost. Usnadní tak mj. i anonymní nahlášení nekalého jednání na pracovišti (whistleblowing), což je pro firmy od 50 zaměstnanců závazné od letošního srpna.

4. Vyhledávejte a filtrujte

Pro chytré HR nemusíte daleko. I mnohé běžné kancelářské programy obsahují algoritmy pro rychlé a efektivní vyhledávání a filtrování, například potenciálních kandidátů z rozsáhlých databází.

5. Analyzujte a plánujte

Přehoďte na technologie analýzu dat a tvorbu efektních reportů. Tak snadněji odhalíte vzorce, identifikujete slabá místa a naplánujete si, jak s nimi pracovat. Pokud k tomu využijete svoji HR aplikaci, která to umí, máte navíc podklady hned po ruce i pro další práci.


Používáte ChatGPT? Určitě ho vyzkoušejte. Pokud ale chcete přistupovat k HR opravdu systematicky, vsaďte na specializovaný nástroj, který s AI a automatizací pracuje a je vyvinutý na míru personalistům, jako je Speybl. Stačí, když se nám ozvete.