Sejde se personalista a ajťák… Aneb jak vznikla HR aplikace Speybl

Jak vznikla HR aplikace Company Cloud?
0 Shares

Efektivní HR se už neobejde bez digitalizace. Nezbytným nástrojem se stává aplikace, která soustředí na jedno místo vše, co personalista potřebuje. My hlasujeme pro Speybl. A přinášíme malou exkurzi do minulosti, abychom vám přiblížili, jak vznikl.

Nebo spíš, jak si o své vytvoření doslova řekl. Vše začalo před pár lety v Ostravě, kde mladá firma Inove dodávala klientům IT služby. Ať už to byla náhoda nebo ne, stále častěji se v průběhu spoluprací vynořovalo téma správy zaměstnanců. Ta ve firmách (a překvapivě bez ohledu na velikost) často probíhá nahodile, pomocí excelových tabulek, kalendářů nebo e-mailů, komunikace je zdlouhavá, vše doprovázejí chyby a výsledkem je zahlcení personalistů rutinní administrativou. A tak se zrodil nápad. Vytvořit systém, který by potřeby personalistů pokryl.

„Role personalisty se rozvíjí. Už to není jen mzdová účetní a náborář. Těch úkolů je daleko víc a odborníci na HR dnes už nemusí dělat věci, které jsou rutinní a automatické. Na ty si můžou pořídit technologie a získají čas sami se věnovat rozvoji zaměstnanců, mluvit s lidmi a vylepšovat pro ně pracovní prostředí,“ vysvětluje Jan Kožušník z Inove hlavní přínos aplikace.

Speybl nevznikl z domněnek-pomněnek

Funkce jsou založeny na konkrétních požadavcích reálných HR specialistů, které vyplynuly z rozhovorů a z obsáhlého dotazníkového průzkumu ve spolupráci se Svazem personalistů ČR. V tomto případě tedy stoprocentně platí, že aplikaci vytvářejí personalisté pro personalisty.  

A uživatelské prostředí se zase drží požadavku na jednoduchost, intuitivní používání a doprovodný zákaznický servis, jehož základem je široká podpora a individuální přístup. Takže můžete sakumprásk přejít na nové řešení, nebo zkusit jen vybrané funkce.

Aplikace je vymyšlená tak, aby její nasazení nepřinášelo žádné náklady navíc, a to ani finanční ani časové. Jednoduše řečeno – službu si objednáte, my vám zřídíme účet, vše nastavíme, nahrajeme seznam zaměstnanců. Asi 10 minut vám zabere zaškolení a seznámení s prostředím a pak můžete systém používat.


Vyzkoušejte si to sami. Jen se nám ozvěte a zbytek zařídíme my.